Over ons

Provak Amsterdam: een team van vakmensen 

We zijn trots op onze winkel in Amsterdam Oud-Zuid. We bestaan  meer dan 50 jaar en mogen professionals en particulieren tot onze klanten rekenen . We zijn gestart als familie bedrijf en zijn dat voor een groot deel nog steeds. Ons assortiment is afgestemd op de onderhouds-, herstel en verbouwmarkt en bestaat vrijwel volledig uit A-merken. Daarbij beschikken we over een enorm magazijn, waardoor we heel veel producten op voorraad hebben.


Dennis van der Hoeven

Als oudste zoon van de oprichter heeft hij de gave om snel contact te leggen met nieuwe klanten en uit te leggen wat Provak hen te bieden heeft. Hij is al op jonge leeftijd in de zaak gestart en ging regelmatig met zijn vader mee naar beurzen. Hij weet wat er buiten de winkel speelt en waar organisaties en individuen naar op zoek zijn. Hij volgt de nieuwste ontwikkelingen continu en zorgt ervoor dat het assortiment up-to-date blijft. Dennis is de commerciële man achter de schermen en je vindt hem ook regelmatig in de winkel.
Last minute opdrachten schuwt hij niet. Zo lukte het hem om 160 steigerplanken van 5 meter lang via connecties razendsnel op de plek van bestemming te krijgen. De reputatie van zijn klant liep daardoor geen deuk op.


Saber Alalami

Saber is al geruime tijd werkzaam bij Provak Amsterdam, eerst als inkoper, inmiddels als mede-eigenaar en algemeen directeur. Hij kent het bedrijf en de markt op zijn duimpje. Saber is gedreven en heeft een duidelijke visie op bedrijfsvoering. Hij professionaliseerde in de loop van een drietal jaren zijn managementvaardigheden door in de avond een opleiding in het Management Wetenschappen te volgen.
Hij houdt van de aanwezige sfeer bij Provak Amsterdam die hij kenmerkt als persoonlijk en betrokken. De meeste klanten kent hij, net als de andere medewerkers, bij naam.
Onder zijn leiding heeft het team een enorme professionaliseringsslag gemaakt. Werkprocessen verlopen nu efficiënter en de voorraden zijn beter beheersbaar, waardoor nooit meer naar producten gezocht hoeft te worden. Hij snapt dat flexibiliteit in combinatie met de juiste vakkennis voor de particuliere en professionele klant belangrijk zijn.


Boy van der Hoeven

Boy is als jongste zoon van de oprichter al op jonge leeftijd in de winkel gestart. Zijn kennis van gereedschappen en materialen deed hij op via zijn professionele klanten. Loodgieters en timmermannen waren zijn grootste leermeesters. Hij heeft een bibliotheek aan artikelnamen en productnummers in zijn hoofd opgebouwd, wat maakt dat hij soms eerder weet wat u nodig hebt dan uzelf. De winkel was zijn leerschool en zijn drijfveer is om klanten zo goed mogelijk te helpen en met een goed gevoel te zien vertrekken. Voor Boy is de winkel zijn trots en de sociale omgeving waar hij graag is.


Cathy Supino

Cathy Supino werkt ruim 12 jaar bij Provak Amsterdam. Zij heeft indertijd een belangrijke rol gespeeld bij de modernisering van de boekhouding. Naarmate het bedrijf groeide, was meer structuur en systematiek nodig, Cathy is bij uitstek iemand die dit kan aanbrengen. Zij werkt zorgvuldig en snel. Naast haar administratieve en financiële taken, verricht zij personeelswerk. Ze geniet van teamwork, omdat ze vindt dat het een extra goed gevoel geeft als je dingen samen voor elkaar krijgt. En als voormalig stewardess weet ze hoe belangrijk teamwork is voor werkplezier, positieve energie en het behalen van resultaten. Het werken bij Provak heeft haar tot nog toe veel geleerd over ondernemerschap.


Hans Blankennagel

Hans Blankennagel zie je voornamelijk rondrijden in de PROVAK bedrijfswagen. Daarmee vervoert hij bestellingen naar klanten in en rondom Amsterdam. Hij is al 19 jaar chauffeur bij PROVAK en waardeert de vrijheid in zijn baan en zijn leuke collega’s. Voor spoedklusjes is hij niet te beroerd. Dienstverlening is hem op het lijf geschreven: een probleem is er om opgelost te worden. In zijn vrije tijd zit hij graag buiten op het terras of reist hij af naar zijn geliefde Heidelberg in Duitsland.


Alexander Moerland

Alexander Moerland is als 16-jarige begonnen als zaterdagkracht bij Enorm Veenstra in Koog aan de Zaan. Ze hadden ook een winkel op de Haarlemmerdijk waar hij geregeld heen ging. Hij is dus al langere tijd bekend met ijzerwaren. Bij PROVAK houdt hij van de bedrijvigheid. Er zijn altijd klanten met wie je kunt meedenken over oplossingen en het is de kunst om dan ook nog iets extra’s te doen. Het team is klein, Amsterdams gezellig en beschikt over veel humor. Geen dag zonder grappen. In zijn vrije tijd is Alexander fotograaf en DJ. Hij wordt blij van mooie beelden en goede muziek. Daarnaast houdt hij van hardlopen, koken en met vrienden afspreken.


Ron Hofman

Ron Hofman heeft voor zijn komst bij PROVAK lange tijd in de Pijp gewerkt bij ijzerhandel De Haan. Een ijzerwaren verkoper pur sang dus. Hij heeft veel ervaring – 50 jaar! – en laat zich niet gek maken. Ron heeft veel verstand van producten en weet snel wat voor een klant het meest geschikte zal zijn. Een handig advies krijg je er van hem ook altijd gratis bij. De omgang met klanten en hun diverse vragen, vindt hij ontzettend leuk. De klant die ooit vroeg naar waterdicht kippengaas zal hij nooit vergeten. Ron houdt van hout en in zijn vrije tijd timmert hij dan ook graag. Klussen en tuinieren helpen hem ontspannen.


Marouane Azghimar

Marouane Azghimar is de jongste man in het team (19 jaar). Hij verstaat het ICT-vak en bouwt vanaf juni 2020 aan de webshop van PROVAK. Hij draagt bij aan een belangrijke innovatie van het al meer dan 50 jaar oude bedrijf. Zijn huidige werk bij PROVAK sluit aan bij zijn opleiding als applicatieontwikkelaar! Hiervoor werkte hij 6 maanden bij Albert Heijn. Marouane is bedachtzaam en rustig. Hij kan nauwgezet en lange tijd geconcentreerd werken. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met fitness en muziek luisteren.